OK !

Де росте кава


За однією з найпоширеніших легенд батьківщина арабіки - Ефіопія, де пастух Калді побачив, що його підопічні тварини (кози) після того, як об'їдають кавове дерево, поводяться більш активно і бадьоро. Наразі Каву в Африці вирощують та збирають приблизно у 30 країнах. Африканська кава характерна своїми солодкими фруктовими відтінками та цитрусовою кислотністю, насиченим смаком і дуже яскравим ароматом.


Кава з центральної Америки матиме збалансований легкий смак, у чашці можна відчути шоколад і какао, горіхи, ягоди, цитрусові фрукти. Цей регіон ще відомий кавоманам завдяки великій кількості вирощуваної кави класу спешелті, що пов'язано з високогір'ям і великою кількістю вулканічних грунтів.


В Азії, наприклад, Індії, Індонезії, В'єтнамі рідко зустрінеш каву класу спешелті. У каві з цього регіону часто переважають відтінки спецій, горіхів, ноти, мінімальна кислотність, шоколадна гіркота. На що є свій споживач.